Een succesvolle Belfairbeurs-editie voor OLVP

8 maart 2018. Naar deze datum keken de leerlingen van 6 BE (Bedrijfseconomie) en 7 BUSU (Business-Support) reeds lang uit.
Op deze dag organiseerde COFEP de jaarlijkse Belfairbeurs voor oefenfirma’s in paleis 2 van de Heizel in Brussel.
Reeds van in het begin van het schooljaar bereidden de leerlingen zich hierop voor: zij kozen producten, ontwierpen logo’s, brochures en een beursstand en bespraken de huisstijl.
Daarnaast stelden ze allerlei handelsdocumenten op en bereidden de verkoopsgesprekken in zowel Nederlands, Frans als Engels voor.

In een oefenfirma krijgt elke leerling een bepaalde functie in het bedrijf toegewezen. Alle transacties die bij het runnen van een bedrijf horen, worden reëel uitgevoerd; alleen de producten zijn virtueel.
Met maar liefst 8 oefenfirma’s was O.L.V.P. Sint-Niklaas present op de Belfairbeurs.

Dat in onze leerlingen heel wat handelstalent verborgen zit, blijkt uit het feit dat een van onze oefenbedrijfjes, ‘Ice Cube’, door mystery shoppers van de organisatie een derde plaats scoorde – goed voor een ‘wireless presenter’ en een gratis deelname van één oefenfirma aan de editie van volgend jaar.

 

Examens maart

Alle info vind je hier: 

- Examenrooster (selecteer bovenaan de webpagina het gewenste tabblad)

 

 

OLVP in 'Tabula rasa'

Zondag 29 oktober 2017 start op Eén de psychologische thrillerreeks 'Tabula rasa', met in de hoofdrol Veerle Baetens. Wellicht zullen sommige beelden van deze televisiereeks je vertrouwd voorkomen. Veel binnenscènes werden immers opgenomen in het leegstaande klooster van onze school.

Schoolmagazine Offline 2017 is beschikbaar!

Geniet mee van het leven op OLVP via onze fotogalerij, via onze berichten op de sociale media en via ons schoolmagazine "Offline".

Je kan de elektronische versie van Offline downloaden via deze link.

Top