Schoolmagazine Offline 2017 is beschikbaar!

Geniet mee van het leven op OLVP via onze fotogalerij, via onze berichten op de sociale media en via ons schoolmagazine "Offline".

Je kan de elektronische versie van Offline downloaden via deze link.

Solidariteitsacties @OLVP

Dankzij het enthousiasme van onze leerlingen tijdens de vastenacties konden we €2523 overschrijven aan RAKO Belgium en €1082 aan Broederlijk Delen.
Nogmaals heel hartelijk dank aan iedereen die op een of andere manier zijn bijdrage leverde aan de cakeverkoop van het eerste jaar, het Solidariteitsmaal, het tafeltennistoernooi of de Solidariteitsmarkt!
Hier kan je lezen dat RAKO vzw de centjes alvast goed besteedt.

Boekenlijst 2017-2018

Boekenlijst 2017-2018 (selecteer bovenaan het gewenste tabblad)

OlympiadeSchool

Slechts 15 Vlaamse scholen verdienen het Olympiade-embleem. De OLVP is er bij!

Dankzij enkele mooie prestaties van onze leerlingen op de laatste wetenschapsolympiades werd onze school uitgeroepen tot 'Olympiadeschool Wetenschappen'. Deze eervolle vermelding houdt rekening met de resultaten van de drie voorbije jaren.

Elke school die aan onderstaande criteria voldoet komt in aanmerking:

  • Gedurende drie opeenvolgende jaren deelnemen aan de vijf olympiades natuurwetenschappen (aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, junior);
  • Gedurende deze periode elk jaar ten minste één leerling in de tweede ronde hebben van één van de vijf olympiades natuurwetenschappen;
  • Gedurende minstens twee jaar minimaal één leerling hebben die zich plaatste voor een finale (aardrijkskunde, biologie, chemie of fysica).

Op zondag 22 mei 2016 werd de trofee uitgereikt op de proclamatie in aula Pieter De Somer van de KU Leuven. Het was een gezellige plechtigheid, fijn geanimeerd door Frank Deboosere.

Voor dit jaar behaalde Brecht Vercauteren (6 WEWI6) een mooi resultaat in de finale van de Geografie-Olympiade.

Slechts 15 scholen uit heel Vlaanderen voldeden dit jaar aan bovenstaande criteria, waaronder de OLVP. Een prestatie waarop onze school, de leerlingen en de wetenschapsleerkrachten terecht fier mogen zijn!

Top