Schoolkosten

Schoolbenodigdheden

Een kostenraming per leerjaar / richting krijg je bij de start van het schooljaar.

De aangerekende kosten zijn in hoofdzaak deze voor lunchpauze (drankje en verblijf), fotokopieën en didactische uitstappen.

Handboeken die je slechts 1 jaar nodig hebt worden verhuurd door de school, andere handboeken en (leer)werkboeken worden door jou aangekocht.

Voor de aankoop van de Chromebook verwijzen we je naar het menu ict@olvp

Vermijd overhaaste aankopen. Elke leraar geeft in het begin van het schooljaar op welk materiaal je voor zijn of haar vak moet gebruiken.
Een lijst met benodigdheden die eerstejaars zich alvast kunnen aanschaffen, kun je binnenkort hier downloaden.

Verder heb je sportkleding nodig. Een T-shirt van de school koop je op school. Voor een zwarte short en sportschoenen met kleurvaste zool zorg je zelf.

Leerlingen van het tweede jaar en van de richting sportwetenschappen zorgen ook zelf voor zwemkledij.

Schooltoelage

1 op 4 kinderen heeft al vanaf de kleuterschool recht op een schooltoelage. Download hier de folder in pdf-formaat. Voor hulp bij het invullen, kan u een mail sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer informatie kan je ook vinden via deze link.

Openbaar vervoer

Kom je met de bus naar school? Dan vind je hier alle info over de Buzzy Pazz.
Ook met de trein kan je onze school vlot bereiken. Op de site van de NMBS vind je de nodige info.

Kansenpas - enkel voor inwoners van Sint-Niklaas

Elke inwoner van Sint-Niklaas met recht op een verhoogde tegemoetkoming in het stelsel van de ziekte- en invaliditeitsverzekering of met een bescheiden inkomen en hoge schuldenlast (met attest van OCMW, CAW Waasland of schuldbemiddelaar) kan een kansenpas aanvragen. Hiermee krijg je een flinke korting op inkomgelden, abonnementen, cursussen, diensten en activiteiten die georganiseerd worden door het stadsbestuur en door lokale verenigingen of sociale organisaties.
Ouders met een kansenpas krijgen steeds 5% korting op de schoolrekening.