Leerlingenbegeleiding

Op school hechten wij heel veel belang aan het creëren van een positief leef- en leerklimaat. Daar werkt iedereen aan mee. Onze begeleiding gaat uit van een brede aandacht voor alle leerlingen. Wie nood heeft aan ondersteuning, vindt zeker een aanspreekpunt: je kan altijd terecht bij je klastitularis of een andere leerkracht, de gangverantwoordelijke of iemand van de permanentie.

Wij hebben op de OLVP ook drie leerlingenbegeleiders: Hilde Verhaeghen, Lut Foubert en Wim Gillis. Zij vormen een belangrijke schakel tussen leerkrachten, directie, ouders en het CLB. De leerlingenbegeleiders hebben aandacht voor studiekeuze, leren studeren en studiemotivatie. Ze vangen leerproblemen op en zoeken samen met jou naar een oplossing. Je kan bij hen ook terecht voor een vertrouwelijk gesprek als je het wat moeilijker hebt op persoonlijk vlak.

Heb je een vraag of zit je ergens mee? Jijzelf, je leerkrachten, je klasgenoten of je ouder(s) wachten best niet te lang om contact op te nemen met een van de leerlingenbegeleiders. Spreek hen aan, telefoneer of stuur een mailtje. Je vindt hun gegevens hieronder.

Hilde Verhaeghen

leerlingenbegeleider 1ste graad