Olympiade School

Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen

Ben je een kei in wetenschappen, wiskunde, talen, informatica of STEM? Dan is een deelname aan een van de Olympiades misschien wel wat voor jou.

De Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen zijn ‘olympische’ wedstrijden in de disciplines aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica en/of natuurwetenschappen. Dankzij enkele mooie prestaties van onze leerlingen op de laatste wetenschapsolympiades werd onze school uitgeroepen tot 'Olympiadeschool Wetenschappen'. Deze eervolle vermelding houdt rekening met de resultaten van de drie voorbije jaren.
Elke school die aan onderstaande criteria voldoet komt in aanmerking:
Gedurende drie opeenvolgende jaren deelnemen aan de vijf olympiades natuurwetenschappen (aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, junior);
Gedurende deze periode elk jaar ten minste één leerling in de tweede ronde hebben van één van de vijf olympiades natuurwetenschappen;
Ten minste één keer een finalist hebben voor de Olympiades (aardrijkskunde, biologie, chemie of fysica) ofwel een medaille gewonnen hebben bij de JON.
Slechts een beperkt aantal scholen uit heel Vlaanderen voldeden in 2019 aan bovenstaande criteria. Wij waren daarbij! Dat is een prestatie waarop onze school, de leerlingen en de wetenschapsleerkrachten terecht fier mogen zijn!

 

Vlaamse Wiskunde Olympiade

Misschien ben je goed in wiskunde? Sluit dan aan bij de grote groep leerlingen die deelneemt aan de Wiskunde Olympiade. Met trots kunnen we je vertellen dat er jaarlijks heel wat leerlingen doorstoten naar de tweede ronde en dat we zeer regelmatig een leerling naar de finale mogen sturen.

Meer info krijg je van je leerkracht wiskunde.

 

Olyfran

Heb je talent voor talen? Spreek je al een aardig mondje Frans? Dan is de Vlaamse Olympiade van het Frans wellicht iets voor jou. Deelnemen is een interessante uitdaging. Bovendien kan je er heel wat prijzen in de wacht slepen zoals taalstages, Interrail-tickets, smartphones, e-readers, duizenden gratis filmtickets, schoolprijzen…
Meer info krijg je van je leerkracht Frans.

 

Informatica Olympiade

Kan je goed creatief probleemoplossend denken? Neem dan deel aan de Belgische Informatica Olympiade voor leerlingen uit het secundair. Als je voorbij de eerste ronde raakt, mag je een opleiding volgen en krijg je tools aangereikt om te leren programmeren. De allerbesten mogen ook meedoen met de trainingen van de nationale ploeg. 

Ga voor meer informatie te rade bij je leerkracht Informatica of bij het ICT-team.

Vlaamse STEM Olympiade

Zit je in de 1e graad secundair onderwijs en heb je feeling voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp, wiskunde? Neem dan deel aan de Vlaamse STEM Olympiade. Als jong en gedreven brein is dit voor jou het evenement van het jaar. Je krijgt de kans om je lessen wiskunde, wetenschappen, technologie, ... toe te passen in een technologisch kader dat ons leven duurzamer en aangenamer maakt. Gebruik je veelzijdigheid en intuïtie voor oplossingen in theorie en in praktijk.
Om het belang van deze olympiade te onderstrepen, is er een ruime prijzenpot voorzien. Iedere deelnemer ontvangt een leuke STEM-attentie.
Ga jij de uitdaging aan om probleemoplossend te denken als een echte ingenieur? Schrijf je dan in via je STEM-leerkracht.

 

Top
Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken. Meer weten…