Duurzame school

De toekomst van onze leerlingen ligt ons nauw aan het hart en die toekomst begint vandaag. Daarom dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo werken we aan de isolatie van onze gebouwen, plaatsen we thermostatische kranen en maken we gebruik van regenwater om de toiletten door te spoelen. Bovendien proberen we onze leerlingen en hun ouders, onze leerkrachten en iedereen in de omgeving van de school te inspireren om mee te werken: blikjes worden resoluut uit onze school geweerd en we stimuleren onze leerlingen om leidingwater te drinken uit herbruikbare flessen, we moedigen leerlingen en personeel aan om met de fiets naar school te komen en de auto thuis te laten staan.
In het schooljaar 2017-2018 plantten we een schoolbos om CO2-neutraal te worden. Hier kan je er meer over lezen en de video bekijken.

olvpbosweb

In 2018-2019 monitoren onze leerlingen het klasklimaat met een klimaatapp. Op die manier hopen we hen bewuster te doen omspringen met het verwarmen en verluchten van onze klaslokalen. Lees hier meer over de klimaatapp.
Een aantal leerlingen en leerkrachten uit onze school vormen samen het ‘klimaatpeloton’. Dit peloton fietst om de twee jaar door Vlaanderen om ook andere scholen bewust te maken van de nood aan meer duurzaamheid.
Dat onze school duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, is niet onopgemerkt gebleven. We mochten dan ook de Groene Vlag voor Eco-Schools ontvangen. Lees hier meer over de uitreiking van dit internationaal kwaliteitslabel.

groenevlag

In februari-maart 2019 trokken klimaatambassadeurs uit de derde graad naar onze eerste- en tweedejaars om uitleg te geven over de opwarming van de aarde. Ze deden dit aan de hand van een knappe poster, die ze zelf ontwierpen.

 posterduurzaamheid

Top
Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken. Meer weten…