Middagactiviteiten

We zetten graag in op de talenten van onze leerlingen. Daarom bieden we tijdens de middagpauze verschillende activiteiten aan. 

DANS

Elke maandag en dinsdag danst juf Ruth met de kinderen de pannen van het dak op de OLVP! Op maandag is het aan de kinderen van de lagere school, en op dinsdag zijn de kleuters aan de beurt. De leerlingen krijgen een dans aangeleerd op muziek die aansluit bij hun leefwereld. De leerlingen krijgen ook de kans om hun eigen danstalent en creativiteit te laten zien wanneer ze zelf een stukje mogen voorbereiden. Het schoolfeest is elk jaar de kers op de taart; dan treden alle dansgroepen op en mogen ze steevast een geweldig applaus in ontvangst nemen!

KOOR MELODIA

Vanaf het tweede leerjaar kunnen de leerlingen aansluiten bij het koor. Onder leiding van juf Jolien verzamelen zij elke dinsdag om samen te repeteren. Hun repertoire bestaat uit vrolijke canons, mooie luisterliedjes,... en breidt nog elk jaar uit. Er wordt ook gewerkt aan een goede houding tijdens het zingen en een juiste zangtechniek. Tijdens de schoolvieringen en de eerste communie kunnen we altijd op hen rekenen voor de muzikale ondersteuning. Een plezier om naar te kijken en te luisteren!

MIDDAGSPORT

Elke donderdagmiddag neemt meester Dries een groep leerlingen mee naar de turnzaal voor een extra sportactiviteit. Dit gebeurt aan de hand van een schema waarbij er elke week een andere graad of een ander leerjaar aan bod komt. In het begin van de week worden de leerlingen op de hoogte gebracht en kunnen ze kiezen of ze die week willen deelnemen.
Enkele sporten/activiteiten die aan bod komen, zijn: spelen met de parachute, ringstick, tussen vier vuren, hockey, tafeltennis, honkbal,... Met deze ruime waaier aan sporten proberen we alle leerlingen van de school te bereiken en aan te moedigen om meer te bewegen.

PROGRAMMEREN

Elke donderdagmiddag kunnen de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar tussen de middag gaan programmeren bij juf Kim. Ze starten met eenvoudige stappenplannen in Scratch, en daarna gaan ze zelf aan de slag met wat ze geleerd hebben. Tot slot gaan de kinderen ook met mBots aan de slag; uitdaging genoeg voor iedereen die de programmeerkriebels te pakken heeft!


DACTYLO

Leerlingen van het vijfde leerjaar kunnen zich in het begin van het schooljaar inschrijven voor typlessen. Aan de hand van de methode Typ-Top leren ze elk op hun eigen tempo blind typen. Voor deze lessen - die doorgaan op vrijdag - mogen we gebruik maken van een computerlokaal van de middelbare school, waar de leerlingen de ruimte hebben om rustig en geconcentreerd te oefenen. Na een jaar hebben de kinderen de basisprincipes onder de knie, en kunnen ze in het zesde leerjaar thuis zelfstandig verder oefenen.

IMG 2044  IMG 2047  IMG 2050  IMG 2049  IMG 2048

 

Top
Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken. Meer weten…